SEO Optimizasyonu Nedir?

Stüdyo Yazılım-Eskişehir Web Tasarımı ve Eskişehir Yazılım Hizmetleri

Arama motorları internette bulmak istediğimiz bir ürüne veya hizmete bizi götüren en kolay araçlardır. Bunlardan bazıları Google, Yandex, Bing, Yahoo vb. gibi arama motoru araçlarıdır. Fakat arama motoru olarak Türkiye'de en çok kullanılan araç Google arama platformudur. Bir çok işletme için Google da dijital olarak yer almak artık çok önemli hale gelmiştir ve bir çok işletme bunun için özel çalışmalar yaptırmaktadır.

"SEO" (Search Engine Optimization), kısaltmasıdır. Arama motorları SEO işlemleri ile web sitelerini daha kolay bir şekilde taraması için yapılan teknik kriter düzenlemelerdir. (Search Engine Optimization) Türkçe de Arama motoru optimizasyonu demektir.

SEO, bir web sitesi hakkında arama motorları için yapılan tüm iyileştirme çalışmaları olarak tanımlanabilir. Arama motoru optimizasyonu yani SEO ile amaç web sitesinin değerini artırarak arama motorunda daha üst sıralara çıkması ve dolayısı ile site ziyaretçi sayısının artırılmasıdır.

SEO; sitelerin doğal yollarla ulaşamayacakları web popülerliğine, doğal görünen yöntemler kullanarak ulaşma sanatıdır. Bu web popülerliği, beraberinde Google sıralama artışını da getirmektedir.

Stüdyo Yazılım-Eskişehir Web Tasarımı ve Eskişehir Yazılım Hizmetleri

SEO Neden Gereklidir;
– Anahtar kelimelerinizde üst sıralarda yer almak
– Ziyaretçi sayısını arttırmak
– Siteniz üzerinden sağlanan geri dönüşleri yükseltmek
– Sitenizin maddi ve manevi değerlerini korumak
– Marka bilinirliğini yükseltmek
– Hedef kitleniz ile siteniz arasındaki güveni korumak
– Reklam performansınızı yükseltmek

Arama motorlarının yeni sitelere bakış açıları şu şekilde gelişmektedir. Botlar tarafından belirli periyotlarda siteniz incelenerek hangi süre zarfında nasıl bir gelişim ve popülarite sağlamışsınız, ziyaretçileriniz sayfalarınızda ne kadar süre kalmışlar, ziyaretçilerinizin site ile olan etkileşimi, gerçekleştirilen satın alma ve sipariş işlemleri sıralamanızı anahtar kelimeler üzerinde belirleyen 200 faktörden sadece birkaçıdır.
SEO sadece şu siteler için gereklidir diye bir sınıflandırma yapılması yanlıştır. İnternet üzerinde faaliyet gösteren ve gelişmek isteyen tüm siteler için arama motoru optimizasyonu gereklidir.